BLS/PBLS/AED herhalingscursus voor doktersassistenten en praktijkondersteuners - 21 november 2023

BLS/PBLS/AED herhalingscursus voor doktersassistenten en praktijkondersteuners - 21 november 2023
21/11/2023 18:30 - 21:00
Doelgroep:
Cohesie kantoorpersoneel, Doktersassistenten, Praktijkondersteuners GGZ, Praktijkondersteuners somatiek
Organisatie:
Cohesie Deskundigheidsbevordering
Locatie:
Cohesie - Grote vergaderruimte
Inlichtingen:
deskundigheidsbevordering@cohesie.org of tel: 077-3203730
Accreditatie:
2,5 punten (Kabiz, NVvPO)

Snel, veilig en efficiënt handelen in acute situaties! Dan is dit dé gelegenheid, als doktersassistente of praktijkondersteuner, om je kennis bij te spijkeren en je vaardigheden op peil te houden.

Omschrijving
BLS
staat voor Basic Life Support, oftewel reanimeren. Elke week worden in ons land ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Reanimatie, hartmassage in combinatie met mond-op-mondbeademing, kan levensreddend zijn. Het is onomstotelijk bewezen dat reanimatie door omstanders de overlevingskansen kan verdubbelen.

Een AED is een betrouwbaar, veilig en computergestuurd apparaat dat een stroomstoot kan afgeven aan het slachtoffer. De AED begeleidt de hulpverlener door middel van gesproken aanwijzingen. Op deze manier kan men, nog voor de ambulance ter plaatse is, beginnen met defibrilleren. Dit vergroot de overlevingskans aanzienlijk.

Inhoud
We herhalen kort de theorie. Vervolgens gaan we vooral praktisch oefenen in het reanimeren en het gebruik van een AED. Ook het reanimeren van kinderen/baby's komt aan bod.

Reanimatiebewijs
Na het volgen van deze training ben je in staat om op een adequate en veilige manier te reanimeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad. Tevens ben je in staat om op een adequate en veilige manier een AED te bedienen. Als je de vaardigheden beheerst ontvang je na afloop van de training een reanimatiebewijs.

Docent
Trainers van OCEAN

Voorbereiding
Ter voorbereiding ontvang je vooraf per e-mail een actuele reader.

Competentiegebied
Vakinhoudelijk handelen


Locatie:

  • Cohesie - Grote vergaderruimte
  • Prof. Gelissensingel 20
  • 5912 JX Venlo

T: +31 (0)77 320 3730

Parkeren
Rijd voorlangs de spoedpost en rijd door naar de grote parkeerplaats. Parkeren voor Cohesie is voorbij de slagboom. Aan deze zijde van het gebouw bevindt zich de ingang van Cohesie.